Velkommen til projektet Rest in Peace - R.I.P.

Et projekt om hvordan man forholder sig til døden og tager afsked med sine døde i Danmark.

 

Målgruppe: 7.-10. klasse

Faserne i projektet er 1) Animationsfilm og tekster i klassen. 2) Besøg på Gladsaxe Kirkegård, hvor eleverne taler med mennesker, der har indgående kendskab til, hvordan man forholder sig til døden i Danmark. 3) Film om hvordan vi forholder os til døden i Danmark 4) Videndeling i klassen.

 

 

Nedenfor finder I  links til tre animationsfilmfilm, der på forskellige måder viser, hvordan døden kan opfattes. 

Når I har set filmene skal I læse en række tekster, der giver jeg mulighed for at diskutere, hvordan vi opfatter døden i Danmark, og hvordan I selv opfatter den.

Til sidst i projektet skal I besøge Gladsaxe Kirkegård, hvor I skal møde nogle mennesker, der i deres daglige arbejde har døden tæt inde på livet. 

Tilbage i klassen skal I finde ud af mere om danskernes forhold til døden og om, hvordan man begraver folk i Danmark.

 


The Saga of Biorn

Se fortællingen om den stærke viking Biorn, der ønsker at dø en heltemodig  død, så han kan komme til den vikingernes dødsrige, Valhal. Se om han finder en, der kan nedkæmpe ham, så han kan rejse videre til Valhal...

Filmen er lavet af The Animation Workshop, Viborg, 2011 

 

 

The Saga of Biorn, The Animation Workshop, 2011.

Bachelorprojekt udviklet af: Frederik Valentin Bjerre-Poulsen, Daniel Dion Christensen, Jonas Doctor, Jonas Georgakakis, Jesper Aagaard Jensen, Benjamin Juel Kousholt, Mads Lundgård, Steffen Lyhne, Pernille Ørum-Nielsen.

 


 

 

En ældre dame er mæt af dage. Hun gør sig klar til at tage afsked med denne verden, og Døden kommer for at hente hende. Men så går den stolte læge i gang med at redde liv og slagsmålet mellem Døden, damen og lægen går i gang...

Filmen er produceret i Spanien, originaltitel: La Dama y la Muerte, 2009

The Lady and the Reaper/La Dama y la Muerte, Produceret af Kandor Moon og Antonio Banderas, 2009, Instrueret af Javier Recio Gracia.

 


Filmen skal ses på Vimeo: http://vimeo.com/102605293

To bedemænd på tur! Hvad er der på spil mellem dem, og hvor er de på vej hen?

Filmen lægger op til samtale om, hvorvidt døden er et tabu...

Filmen er  produceret for Nexus Film, London, 2007

This Way Up, 2008, Skrevet af Adam Foulkes, Alan Smith og Christopher O’Reilly, Nexus Productions.

 


Hvordan foregår en begravelse i Guatemala? Og hvorfor kan danskernes forhold til døden sammenlignes med at køre på cykel? 
Vær med når antropologistuderende Mie L. Nielsen fra "TALERØRET" sætter fokus på danskernes forhold til lig, bedemænd og sorg.