Klassetrin: 7.-9. klasse
Projektperiode:
Sept.-dec. 2019 (materialet er tilgængeligt hele året)
Fag/emne: Kristendomskundskab og dansk
Antal lektioner: 15
Kirkebesøg: Om synet på håb og frygt i kristendommen

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning
  • Klassesæt: Novelle og brætspil
  • Digitalt bibliotek med kilder
  • Kirkebesøg.


Tilmelding:
4. juli 2019

Udskoling

Går det hele ad helvede til?

Et projekt om håb og frygt med ny novelle af Kenneth Bøgh Andersen og brætspil om etiske dilemmaer

 

Går det hele ad helvede til? Er der overhovedet nogen, der tør håbe på noget? Eller går det ligefrem bedre end nogensinde før?

 

Projektet zoomer ind på den frygt for fremtiden, der synes allestedsnærværende både i nyheder, film, litteratur og samfund. Dystopierne er over os, og de er både skræmmende og fascinerede, men hvorfor fylder utopierne og håbet så lidt? Det er spørgsmål som disse, der danner udgangspunkt for dette landsdækkende projekt.

 

Eleverne læser en nyskrevet novelle af Kenneth Bøgh Andersen og arbejder med brætspil med etiske dilemmaer. På den baggrund skal de reflektere over frygten og håbets betydning for den måde, mennesker lever deres liv på.

 

Begrebsparret håb og frygt går hånd i hånd i projektet, hvor eleverne skal arbejde med såvel dystopier og utopier som forestillinger om paradis og helvede i kristendom og islam, fortællinger der siger noget om, hvad mennesker har frygtet og håbet før og nu.

 

Projektet retter sig både mod dansk- og religionsfaget. 

 

 

 Lærerkursus 10. september: Om begreberne håb, frygt og nutidens unge. Oplæg ved Kenneth Bøgh Andersen og  højskoleforstander på Testrup Højskole Simon Axø. Kurset foregår i Christianskirken i Lyngby 10. september kl. 13-16.