Klassetrin: 7.-9. klasse

Projektperiode: Okt.-nov. 2019

Fag/emne: Dansk, kristendomskundskab

Antal lektioner: 4-8

Tankerum: Feb.-marts og maj-juni 2019

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning 
  • Teaterforestilling

Tilmelding: 30. august 2019

Udskoling

Magten og æren

Et filosofisk projekt om begreberne magt og ære med nyproduceret teaterforestilling

 

Der findes mange fortællinger om, hvordan magt tiltrækker mennesker. Måske tænker du på en af dem nu? De handler om fascinationen af magt og magtens muligheder for at forandre, for at styre og styrte i grus. For magten har både forsider og bagsider.

 

I dette filosofiske projekt sammenstilles begreberne MAGT og ÆRE – for hvor magten er noget, man tager, så er ære noget, man kan gives af andre.

 

  • Hvad skal der til, før du ærer nogen eller noget?
  • Hvad er magtfuldt i dit liv, og hvem har egentlig magt i verden?
  • Findes der noget, der er mere magtfuldt end mennesket?
  • Hvordan handler man ærefuldt i en verden med magtmisbrug og undertrykkelse?

 

Projektet består af en lille samling elevrettede tekster om magt og ære samt en række øvelser til den filosofiske samtale. Desuden inviteres tilmeldte klasser til en eksperimenterende teaterforestilling ved egnsteatret Carte Blanche fra Viborg. De viser forestillingen "I al evighed", der er udviklet til projektet. Forestillingen er en rejse gennem et univers, der inviterer deltagerne til at skabe egne betragtninger over begreberne magt og ære, og over hvordan de er med til at danne os som individer og samfund.

 

Genstande indgår som en central del af forløbet, og klassen får derfor en kuffert med hjem, som giver basis for videre arbejde med den filosofiske samtale.