Klassetrin: 1.-3. klasse
Projektperiode: Aug.-dec. 2019
Fag/emne: Dansk, musik og kristendomskundskab
Antal lektioner: 3-6
Fortælleworkshop: Mandage i projektperioden
Tilmeldte lærere modtager: 

  • Lærervejledning
  • Højtlæsningstekster 
  • Elevhæfte 
  • Fortælleworkshop
  • Fortællesten til hver klasse

Tilmelding: 4. juli 2019

Indskoling

Misundelse

Fortælling, musik og samtale med fokus på de svære følelser misundelse og vrede.

 

Et skævt blik, et bortvendt ansigt, eller en tankerække, der kører igennem hovedet igen og igen. Det kan være billeder på en boblende misundelse eller en sydende vrede. Følelser som alle kender og skal lære at håndtere.

 

I kunst, litteratur og religiøse fortællinger findes der gode muligheder for at spejle og samtale om velkendte følelser fra en ikke-personlig vinkel. I dette projekt tages der udgangspunkt i misundelsen og perspektiveres til andre følelser som vrede og hævngerrighed. Eleverne møder fortællinger, musik og billedkunst, der omtaler misundelsen som en helt grundlæggende følelse. Den spejles i alt lige fra tusinde år gamle myter til moderne pop-tekster.

 

De to bærende fortællinger, der læses i klassen, er den bibelske fortælling om Jacob og Esau samt fortællingen fra den nordiske mytologi om Balders død. Desuden inviteres I til fortælletime i en af de lokale kirker. Her hører I andre fortællinger om misundelse. Derudover får eleverne selv til opgave at digte med på fortællinger om misundelse. Her bruger vi ”fortællesten”, som I efterfølgende får med hjem i klassen til videre arbejde med mundtlig fortælling.