Klassetrin: 4.-6. klasse

Projektperiode: Sept.-dec. 2020

Fag: Dansk og kristendomskundskab

Antal lektioner: 7-11

Kirkegårdsbesøg eller

kirkebesøg: okt.-nov. 2020

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning
  • Besøg på kirkegården/kirken

Tilmelding: 3. juli 2020

(eller senest 6. august 2020)

Spor efter et liv

Vi sætter alle sammen spor i verden, og når vi mindes mennesker, der har haft betydning for os samler vi sporene efter et levet liv. I dette projekt skal eleverne lede efter skjulte spor fra et menneskes livsfortælling.

Klasserne besøger den lokale kirke og kirkegård eller får besøg af præsten på skolen alt efter hvad der kan lade sig gøre. Præsten vil fortælle om Folkekirkens begravelsesritual, der sætter ord på afdødes liv og om hvordan sporene efter afdøde viser sig i blomster, sangvalg og begravelsesformer.

Undervisningsmaterialet lægger op til at inddrage danskfaget med Rebecca Bach Lauritsens bog Ellens ark. Den handler om pigen Ellen, der mister sin lillebror ved en ulykke i hjemmet og hun funderer over, hvordan verden kan fortsætte, når alt på en måde er sat i stå. Eleverne skal stille skarpt på, hvilke sproglige greb forfatteren benytter til at fortælle om Ellens og familiens sorg.

Man kan vælge at lade eleverne arbejde med begravelsesskikke fra jødedommen, islam, katolicismen og buddhisme, som de udfolder sig i Danmark. Eller man kan arbejde med cases om mennesker, der igennem forskellige ritualer fastholder mindet om det, de har mistet.