Gymnasium/hf

Folkekirkens skoletjeneste i Gladsaxe og Herlev tilbyder undervisningsmateriale, ekskursioner og forfatterbesøg mv. for gymnasiet/hf.

Se aktuelle tilbud for skoleåret 2019/20 her på siden. Kontakt os på mail eller telefon for tilmelding - eller brug fanen "tilmelding". 

Følg skoletjenesten på Facebook

Se tilbud for skoleåret 2019/20 - klik på pdf'en

                                                                          Læs som pdf her

Om skoletjenesten

Folkekirkens Skoletjeneste tilbyder undervisningsprojekter målrettet religionsfaget samt tværfaglige forløb mellem fx religion og dansk.

 

De religionsfaglige forløb består typisk af et forberedende materiale samt en ekskursion, hvor eleverne møder forskellige religiøse repræsentanter fra en eller flere religioner. Forud for ekskursionerne har eleverne mulighed for at læse kildetekster eller se interviews med de personer, de skal møde.  

 

Vi tilbyder forskellige temaer om folkekirken, hvor eleverne møder to eller flere præster, der fortæller om deres syn på folkekirkens trosforestillinger, ritualer og tekster. Emnet kan eksempelvis være "den rummelige folkekirke", begrebet næstekærlighed, opstandelsen eller det nye vielsesritual for par af samme køn. 

 

De komparative forløb omhandler emner som bøn, ritualer i forbindelse med døden og religiøs praksis generelt. 

 

I de tværfaglige forløb kombineres eksempelvis et forfatteroplæg eller en skriveworkshop med et oplæg fra en teolog, religionshistoriker, præst eller lignende. Det kan enten foregå i undervisningen eller ude af huset, fx på et bibliotek eller i en kirke. Eksempler på emner kan være syndefaldet i litteraturen eller sorg og tab i ny dansk litteratur, tid i litteratur og religioner mv.   

 

Ønsker man at arbejde med kirkens særlige rum, musik eller billeder i fx dansk, musik eller billedkunst, er man altid velkommen til at kontakte os.